Onze school

Ben je op zoek naar een uitdagende school waar je je talenten kan ontdekken? Waar je je kan ontplooien en écht jezelf kan zijn?

GO! atheneum Berchem is een school waarin jij verantwoordelijkheid krijgt. We accepteren je zoals je bent, ook als er moeilijkheden zijn. Goed studeren lukt immers enkel als je je goed voelt. 

We doen meer dan enkel lesgeven. Bij ons kies je ook voor betrokkenheid, maatschappelijk engagement, kunst en sport. GO! atheneum Berchem… dat is ook een warme school met veel ruimte voor diversiteit.

Zo dragen we bij aan de wereld van morgen. Samen met jou! 

Ontdek GO! atheneum Berchem:

Onze focus:

Wij omarmen verschillen in denken, cultuur, overtuiging, geaardheid, interesse en leernoden. Bij ons mag je dus écht jezelf zijn en jezelf (leren) uitdrukken. We organiseren ook een themadag rond geaardheid en rond pesten. We hebben een clubje waar LGBTQIA+leerlingen en -sympathisanten samenkomen.

Voor je kleding heb je veel vrijheid bij GO! atheneum Berchem. Want ook dat hoort bij je eigenheid volgens ons!

We stimuleren betrokkenheid en maatschappelijk engagement van onze leerlingen, ouders en teamleden. Zo dragen we bij aan de wereld van morgen. Samen met jou! 

Enkele voorbeelden:

 • Leerlingen uit het laatste jaar organiseren verschillende activiteiten in en om de school om zelf hun Italiëreis te sponsoren. Zo doen we een beroep op hun creatief ondernemerschap, zelfstandigheid en zin voor samenwerking.
 • We zetten ons in voor eerlijke handel met een fair tradeontbijt en met workshops.
 • Onze leerlingen baten tijdens de pauzes zelf een wereldwinkeltje uit met fair trade gezonde snacks. De opbrengst gaat naar een goed doel.
 • De leerlingen uit het vijfde jaar gaan op sociale stage. Ze draaien een week mee in bijvoorbeeld een rusthuis, bij een voedselbedeling of in de kinderverzorging.
 • Onze leerlingen organiseren een debat over het milieu (met politici, activisten, …) en over internationale vrouwendag (met sprekers, en vragen gesteld door leerlingen) enz.

Bij GO! atheneum Berchem is er ruimte voor debat, dialoog en overleg. We willen graag dat je opgroeit tot een kritische burger. We zijn trots op de kritische geest van onze leerlingen en leerkrachten. 

Op GO! atheneum Berchem kan je opgroeien en openbloeien in een zorgzame en warme omgeving. We stimuleren je ook om je talenten te ontdekken. In onze school hebben we een ‘brede eerste graad’. Zo ontdek je wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Je maakt pas op het einde van het 2de jaar een gerichte en weloverwogen studiekeuze!

Op GO! atheneum Berchem krijgt iedereen een stem. Veranderingen op school? Die komen ook van jullie! Lees meer over onze leerlingenraad en oudervereniging.

Bij het begin van het schooljaar zijn er kennismakingsactiviteiten om elkaar te leren kennen. Zo verzachten we ook de overgang van het basis- naar het secundair onderwijs.

Ouders maken kennis met onze school tijdens het fair trade ontbijt. We willen ook graag met de ouders in dialoog gaan. Er zijn verschillende oudercontacten, infomomenten en het communicatieplatform Smartschool. Zo kan je als ouder goed volgen wat er in de klas en op school gebeurt.

Muzikale en plastische vakken zijn op onze school even belangrijk als de andere vakken.

Tijdens het vak Expressie bieden we je muzische kunsten, podiumkunsten en leerstof uit de andere vakken aan op een creatieve manier. Onze leraren Expressie zijn kunstschilders, zangers, muzikanten enz. 

Je kan bovendien als keuzevak ook voor extra kunstgeschiedenis kiezen. 

Elk jaar organiseren we “KAB on stage”. Tijdens deze show krijgen al onze artistieke durvers de kans om te schitteren op het podium. Of ze nemen deel aan onze schoolmusical. Zo versterken we de talenten van onze leerlingen en het samenhorigheidsgevoel op school. 

We gaan ook naar dans- en toneelvoorstellingen. En we werken samen met de bib en het cultureel centrum. 

Tijdens de middagpauzes organiseren onze leerkrachten gitaarlessen en jamsessies. Leerlingen en leerkrachten zingen samen in ons KAB-koor.

Bewegen en actief bezig zijn? Ook daaraan besteden we veel aandacht:

 • Jaarlijkse sportdag met verschillende keuzes zoals bv. airzone, kajak, dansen, beachclub enz.
 • Middagsport zoals voetbal, basketbal, baseball, dans, lopen, badminton, pingpong, boksen, yoga, enz.
 • Vrijwillige ski- & snowboardreis tijdens de krokusvakantie.
 • Voordelige pas waarmee je na school kan sporten in sportaccomodaties of scholen in de buurt: hip-hop, badminton, aerobic, fitness, spinning, tennis, muurklimmen, squash, …
  Meer info: www.sportnaschool.be

Maak kennis met onze school

Tijdens de meeloopdagen

In januari geven we je een voorproefje van het secundair onderwijs. Je volgt enkele lessen, samen met je eigen leerkracht van de basisschool.

 

Tijdens de infomomenten

 • woensdag 24 januari 2023 (13u30-16u)
 • zaterdag 27 januari 2023 (9u30-12u & 13u-15u30)

  Vorig jaar organiseerden we ook een online infosessie:

Praktisch

Uurregeling

 • 1ste uur: 8.30 – 9.20 u.
 • 2de uur: 9.20 – 10.10 u.
 • Speeltijd: 10.10  – 10.25 u.
 • 3de uur: 10.25 – 11.15 u.
 • 4de uur: 11.15 – 12.05 u.
 • Middagpauze: 12.05 – 13.15 u.
 • 6de uur: 13.15 – 14.05 u.
 • 7de uur: 14.05 – 14.55 u.
 • Speeltijd: 14.55 – 15.10 u.
 • 8ste uur: 15.10 – 16.00 u.
 • 9de uur: 16.00 – 16.50 u.
roos-zw

Roos Luyckx
leerling 4de jaar natuurwetenschappen

De leerkrachten geven heel gemotiveerd les. Zo blijven de lessen boeiend.

“In het begin was het allemaal nieuw hier voor mij. De school zorgde voor een warm welkom en ik kon mijn medeleerlingen en de leerkrachten goed leren kennen. We kunnen ook op elk moment terecht bij de leerkrachten, het zorgteam of de secretariaatsmedewerkers. Het is heel fijn dat er op school altijd iemand is die naar je luistert. De leerkrachten geven heel gemotiveerd les. Zo blijven de lessen boeiend.”

Pieter-Jan

Pieter-Jan Herman
leerkracht Latijn in de 1e graad

We staan klaar om leerlingen te helpen.

“ GO! atheneum Berchem is een warme school. De leerkrachten zijn nabij, bereikbaar en staan klaar om leerlingen te helpen. We vinden diversiteit heel belangrijk voor onze leerlingen. Dat weerspiegelt zich ook in ons lerarenteam.”

Een middagpauze van 75 minuten! Doe je mee?

Inspraak

Op GO! atheneum Berchem krijgt iedereen een stem. Veranderingen op school? Die komen van jullie! 

Lees er meer over:

Zorg

Leren? Dat kan pas als je je goed voelt. Als je in de juiste klas, de juiste richting en op de juiste school zit.

Je staat er niet alleen voor. Je leerkrachten en het zorgteam staan voor je klaar.

Pleuni Cant, zorgcoördinator

"Het mooiste wat je kan worden is jezelf."

Die zin maken we op GO! atheneum Berchem echt waar. Ik ben zo fier dat ik daar als zorgcoördinator aan kan meewerken. Ik spreek met leerlingen, ouders, leerkrachten en externen. Zo zoek ik mee naar talenten en interesses van de leerlingen. Zijn er hindernissen op hun weg? Dan zoek ik graag mee naar oplossingen om die aan te pakken, samen met het zorgteam, het ondersteuningsnetwerk en het CLB.