Inschrijven voor schooljaar 2022 - 2023

Inschrijven doet u via het digitale platform ‘Meld je aan

Meld je aan‘ is een systeem dat de plaatsen in de scholen op een eerlijke en transparante manier verdeelt. Zo worden wachtrijen en kampeertoestanden vermeden.

Het aanmelden start op dinsdag 8 maart om 9.30 u en loopt tot dinsdag 29 maart om 17.00 u Haast is niet nodig. Het moment waarop je aanmeldt, heeft geen effect op de rangschikking, zolang het maar binnen deze periode gebeurt.

Kinderen kunnen met of zonder voorrang aanmelden. Je kan je kind alleen aanmelden met voorrang voor een school waar al een broer of zus is ingeschreven of waar één van de ouders werkt. Dit jaar melden kinderen met voorrang en kinderen zonder voorrang zich op hetzelfde moment en op dezelfde manier aan.

De wetgever verstaat onder broer of zus: elk kind dat minstens één gemeenschappelijke ouder heeft of dat onder hetzelfde dak woont.

Meer uitleg vind je op https://meldjeaansecundair.antwerpen.be bij de ‘veelgestelde vragen’.

Ja, we raden zelfs aan om meerdere voorkeuren op te geven. Als je maar één school opgeeft en er is geen plaats, dan moet je wachten tot de start van de vrije inschrijvingsperiode om te gaan inschrijven. Op dat moment is de kans zeer klein dat er nog een vrije plaats is in één van de scholen.

Meer scholen aanduiden vermindert de kans op een plaats in je favoriete school niet.

Welke school je krijgt toegewezen, wordt beslist op donderdag 21 april onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder. Jouw eerste voorkeur komt hierbij op de eerste plaats.

Soms zijn er voor een bepaalde school meer aanmeldingen dan plaatsen. Dan worden de plaatsen verdeeld op basis van toeval.

Op donderdag 21 april verneem je als ouder via e-mail en ook per brief het resultaat van de aanmelding. Dit gebeurt uiteraard enkel als je je zoon of dochter hebt aangemeld. De e-mail of brief is je ‘ticket’ om te kunnen inschrijven.

Er zijn drie resultaten mogelijk:

1. Je wordt toegewezen aan de school van je eerste keuze. Je mag inschrijven in deze school. De e-mail of brief is je ticket om te kunnen inschrijven.

 

2. Je wordt toegewezen aan een school van een lagere keuze. Je mag inschrijven in die school en staat op de wachtlijsten van de scholen van je hogere keuze. De e-mail of brief is je ticket om te kunnen inschrijven in de toegewezen school.

 

3. Je krijgt geen school toegewezen en staat op de wachtlijst van alle door jou gekozen scholen. Je zoekt dan best uit veiligheid nog een andere school die nog vrije plaatsen heeft en schrijft daar in. Als er nog een plaats vrijkomt in een school van je hogere keuze, dan zal deze school je hiervan op de hoogte brengen.

Je kan inschrijven vanaf zaterdag 23 april tot en met vrijdag 20 mei.

Begin juli of eind augustus nodigen we je uit om de inschrijvingsdocumenten te ondertekenen.

  • identiteitskaart
  • voor het eerste jaar: getuigschrift van de basisschool

  • voor hogere jaren: attest van het vorig schooljaar

  • laatste rapport

Voor schooljaar 2021-2022

Momenteel al onze jaren volzet. Je kan je wel aanmelden op onze wachtlijst. Zodra er toch een plekje vrijkomt, nemen we contact met jou op.

Voor schooljaar 2022-2023

Meld je vanaf 25/04/2022, 9:00u aan op onze wachtlijst. De aanmeldingen worden chronologisch bijgehouden om de wachtlijst te bepalen.

Je ontvangt vanaf 4 juli een bericht of je plaats hebt of niet. Zodra er toch een plaats voor jou vrijkomt, ontvang je een bericht. Heb je plaats? Dan ontvang je een brief met informatie over de start. Begin september krijg je documenten mee die je moet ondertekenen, of we nodigen je uit op school.

Contacteer de helpdesk van Meld je aan op het gratis nummer 0800 62 185.

Maak je keuze:

Inschrijvingen voor 1A

Aanmelden

Onze school werkt met het centraal aanmeldregister van Antwerpen.

 • De aanmeldingsperiode loopt van 8 maart 2022 (9:30) tot 29 maart 2022 (17:00)
 • Wanneer je je aanmeldt, maakt geen verschil. 
 • Op donderdag 21 april  hoor je in welke school je je mag inschrijven. 

Voorrang

Is je broer of zus al leerling van onze school?

Dan krijg je voorrang. Je meldt je op dezelfde manier aan.

Inschrijven

Heb je via ‘meld je aan’ een plaats gekregen in onze school?  Wij nemen zo snel mogelijk telefonisch contact op met u vanaf 22/04/2022.

Wachtlijst

Ben je niet toegewezen aan onze school, maar wil je toch je kans wagen? Zet je dan mee op onze wachtlijst, via deze link. We contacteren u dan zodra er toch een plek voor uw kind vrij is.

Inschrijvingen voor hogere jaren

Aanmelden

Meld je vanaf 25/04/2022, 9:00u aan op onze wachtlijst via onderstaande links. De aanmeldingen worden chronologisch bijgehouden om de wachtlijst te bepalen.

Inschrijven

Je ontvangt vanaf 1 juli een bericht als je een plaats hebt. Begin september krijg je documenten mee die je moet ondertekenen, of we nodigen je uit op school.

Infosessies

Infodagen:

Door corona konden we ook dit schooljaar geen infomomenten op school organiseren. We kozen daarom voor een online infosessies. Je kan ze hier herbekijken:

Wat breng je mee bij inschrijving?

 • identiteitskaart

 • voor het eerste jaar: getuigschrift van de basisschool

 • voor hogere jaren: attest van het vorig schooljaar

 • laatste rapport

 • je vader, moeder en/of voogd