Inschrijven voor schooljaar 2023 - 2024

Onze capaciteit voor dit schooljaar is momenteel volzet. U kan altijd ons secretariaat contacteren voor de meest actuele stand van zaken, via telefoon 03/239 00 23 of via email secretariaat@kaberchem.be 

Inschrijven voor schooljaar 2024 - 2025

Maak je keuze:

Inschrijven doet u via het digitale platform ‘Meld je aan

Meld je aan‘ is een systeem dat de plaatsen in de scholen op een eerlijke en transparante manier verdeelt. Zo worden wachtrijen en kampeertoestanden vermeden.

Het aanmelden start op maandag 25 maart 2024 en loopt tot vrijdag 19 april 2024. Haast is niet nodig. Het moment waarop je aanmeldt, heeft geen effect op de rangschikking, zolang het maar binnen deze periode gebeurt.

Kinderen kunnen met of zonder voorrang aanmelden. Je kan je kind alleen aanmelden met voorrang voor een school waar al een broer of zus is ingeschreven of waar één van de ouders werkt.

De wetgever verstaat onder broer of zus: elk kind dat minstens één gemeenschappelijke ouder heeft of dat onder hetzelfde dak woont.

Meer uitleg vind je op https://meldjeaansecundair.antwerpen.be bij de ‘veelgestelde vragen’.

Ja, we raden zelfs aan om meerdere voorkeuren op te geven. Als je maar één school opgeeft en er is geen plaats, dan moet je wachten tot de start van de vrije inschrijvingsperiode om te gaan inschrijven. Op dat moment is de kans zeer klein dat er nog een vrije plaats is in één van de scholen.

Meer scholen aanduiden vermindert de kans op een plaats in je favoriete school niet.

Welke school je krijgt toegewezen, wordt beslist onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder. De exacte datum wordt nog meegedeeld.

Soms zijn er voor een bepaalde school meer aanmeldingen dan plaatsen. Dan worden de plaatsen verdeeld op basis van toeval.

Op woensdag 8 mei 2024  krijg je een e-mail en een bericht in je postvak op https://meldjeaansecundair.antwerpen.be. Daarin staat of je je kind kan inschrijven. Als je geen e-mailadres hebt opgegeven, ontvang je een brief op je thuisadres. Heb je die dag geen e-mail of bericht ontvangen? Contacteer dan de helpdesk van Meld je aan op het gratis nummer 0800 62 185.

Er zijn drie resultaten mogelijk:

1. Je wordt toegewezen aan de school van je eerste keuze. Je mag inschrijven in deze school. De e-mail of brief is je ticket om te kunnen inschrijven.

2. Je wordt toegewezen aan een school van een lagere keuze. Je mag inschrijven in die school en staat op de wachtlijsten van de scholen van je hogere keuze. De e-mail of brief is je ticket om te kunnen inschrijven in de toegewezen school.

3. Je krijgt geen school toegewezen en staat op de wachtlijst van alle door jou gekozen scholen. Je zoekt dan best uit veiligheid nog een andere school die nog vrije plaatsen heeft en schrijft daar in. Als er nog een plaats vrijkomt in een school van je hogere keuze, dan zal deze school je hiervan op de hoogte brengen.

Is je kind aan onze school toegewezen, dan kan je je plaats op onze school bevestigen vanaf 14 mei 2024 tot en met 10 juni 2024. Op 13 en 14 mei nemen wij telefonisch contact op met de ouders van toegewezen leerlingen. We maken dan samen een afspraak om de leerling in te schrijven. Wij voorzien inschrijvingsmomenten van dinsdag 21 mei tot en met vrijdag 24 mei.

  • identiteitskaart
  • voor het eerste jaar: getuigschrift van de basisschool

  • voor hogere jaren: attest van het vorig schooljaar

  • laatste rapport

Voor schooljaar 2023-2024

Momenteel zijn al onze jaren volzet. Toch interesse? Neem dan gerust telefonisch contact op met ons secretariaat.

Voor schooljaar 2024-2025

Vanaf maandag 22 april 2024 komt de wachtlijst voor het schooljaar 2024-2025 online op onze website. 

Contacteer de helpdesk van Meld je aan op het gratis nummer 0800 62 185.

Inschrijvingen voor 1A

Aanmelden

Onze school werkt met het centraal aanmeldregister van Antwerpen.

 • De aanmeldingsperiode loopt van 25 maart 2024 tot en met 19 april 2024.
 • Wanneer je je aanmeldt, maakt geen verschil. 

Voorrang

Is je broer of zus al leerling van onze school?

Dan krijg je voorrang. Je meldt je op dezelfde manier aan.

Inschrijven

Heb je via ‘meld je aan’ een plaats gekregen in onze school?  Ons secretariaat neemt contact op. Kom daarna op het afgesproken moment naar onze school om de inschrijving af te ronden.

Wachtlijst

Ben je niet toegewezen aan onze school, maar wil je toch je kans wagen? Kom vanaf 14 mei 2024 langs op onze school voor een plekje op onze wachtlijst.

Inschrijvingen voor hogere jaren

Aanmelden

Indien u uw kind wil aanmelden voor een plek in onze hogere jaren (2e tem 6e jaar) kan u dit vanaf 22/04/2024 doen. Onderstaande button wordt op 22/04/2024 om 09u00 actief.

LET OP:

 • De tijdstempel van uw registratie zal bepalend zijn voor uw plaats op de wachtlijst.
 • Hou het rijksregisternummer van uw kind bij de hand
 • Het betreft een zeer uitgebreid formulier. Het invullen van het formulier duurt ongeveer 10 minuten.
 • Heb je interesse in meerdere richtingen? Klik dan na het invullen van het formulier opnieuw op onderstaande knop en vul dit opnieuw volledig in

Begin juli maken we een inschatting van het aantal beschikbare plekken. Tussen 1 en 5 juli wordt u hierover geïnformeerd.

 

Inschrijven

Meer info volgt.

Infomomenten eerste middelbaar

Vorige schooljaren organiseerden we een online infosessie voor nieuwe eerstejaars. Je kan deze hier herbekijken:

Wat breng je mee bij inschrijving?

 • identiteitskaart

 • voor het eerste jaar: getuigschrift van de basisschool

 • voor hogere jaren: attest van het vorig schooljaar

 • laatste rapport

 • je vader, moeder en/of voogd